Risotto geïnspireerd op Franse uiensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto geïnspireerd op Franse uiensoep

Risotto geïnspireerd op Franse uiensoep

met orzo, gehakt, gruyère en sperziebonen

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Sperziebonen

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

0.16 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2942 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten68.6 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels14.5 g
Eiwitten37.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en 25 ml bouillon per persoon toe en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Houd 50 ml bouillon per persoon apart. Kook de orzo 4 minuten in de overige bouillon.
Verse kruiden snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Voeg toe aan de orzo en kook in 6 - 8 minuten gaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm hak fijn. Snijd de peterselie fijn en houd apart.
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
Afmaken
3
  • Verhoog het vuur van de hapjespan naar middelhoog. Voeg het rundergehakt, de knoflook en de tijm toe. Meng goed en bak 3 minuten.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de honing, orzo en sperziebonen toe. Roer de helft van de gruyère erdoorheen.
  • Voeg de achtergehouden bouillon naar smaak toe, tot de orzo de gewenste textuur heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Strooi de overige gruyère erover.
  • Garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.