Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

met frisse krieltjessalade

Verbeterd ingrediënt in je box! Het recept van ons bladerdeeg is verlaagd in zowel zout als verzadigd vet, zonder in te leveren op smaak en knapperigheid. Genieten maar!

Labels:
Veggie
Verbeterd ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

100 gram

Krieltjes

Zelf toevoegen

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3362 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels11.2 g
Eiwitten25.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng water aan de kook in een pan voor de krieltjes. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in plakjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Krieltjes koken
2

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de krieltjes toe en kook 16 - 18 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Ui en appel bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de appel toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 2/3 van de zwarte balsamicoazijn. Roer vervolgens de suiker en de helft van de tijm erdoorheen. Laat op laag vuur, afgedekt, 4 - 6 minuten inkoken. Schep af en toe om.

Bladerdeeg vullen
4

Snijd 1/4 bladerdeegrol per persoon. Besmeer de stukken met de helft van de mosterd en leg hierop een stuk camembert. Verdeel de helft van de gebakken ui en appel over de camembert en bestrooi met de overige tijm en wat peper. Breng de uiteinden van het deeg naar het midden zonder te veel te trekken. Knijp het deeg aan de bovenkant samen zodat het goed dicht zit en bak 15 - 20 minuten, of tot het deeg goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Snijd de puntpaprika in dunne reepjes. Maak vlak voor serveren in de saladekom een vinaigrette van de overige mosterd, overige zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, de krieltjes, de puntpaprika en de overige appel en ui toe en meng door.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Serveer de camembert in bladerdeeg ernaast.