Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

met bruine rijst, pindakaas, ketjap, sperziebonen en mangochutney

Waan je even op een tropisch eiland met deze Caraïbische currystoofpot. Je bereidt de stoof met vegetarische kipstukjes. Dat maakt dit recept lekker én verantwoord!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe
Mosterd
Pinda's
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2896 kJ
Vetten18.7 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten97.5 g
waarvan suikers28.4 g
Vezels7.6 g
Eiwitten29.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Breng water aan de kook in een steelpan voor de sperziebonen. Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, vegetarische kipstukjes en ketjap.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon. Extra snel water koken? Gebruik dan een waterkoker.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnenbloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en het kerriepoeder 2 - 3 minuten.
  • Voeg de vegetarische kipstukjes met de marinade toe en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de pindakaas, mangochutney en bouillon toe. Roer goed door en laat sudderen op laag vuur.
Sperziebonen koken
3
  • Voeg de sperziebonen toe aan de steelpan en blancheer 3 minuten.
  • Giet af en voeg de sperziebonen toe aan de pan met de vegetarische kipstukjes en saus. Laat nog 3 minuten mee sudderen.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommerplakjes toe en schep goed om.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur wat zorgt voor een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Schep de rijst op de borden. Verdeel de curry eroverheen.
  • Serveer met de zoetzure komkommer.