Waan je even op een tropisch eiland met deze Caraïbische currystoofpot. Je bereidt de stoof met vegetarische kipstukjes. Dat maakt dit recept lekker én verantwoord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Vegetarische kipstukjes
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
40 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
50 gram
Gebroken sperziebonen
(Kan bevatten Selderij)
⅓ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
75 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon. Extra snel water koken? Gebruik dan een waterkoker.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur wat zorgt voor een energiek gevoel.