Casarecce met chorizo en avocado-pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met chorizo en avocado-pesto

Casarecce met chorizo en avocado-pesto

met kruidenroomkaas

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Avocado-pestodip

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Paprikareepjes

40 gram

Chorizoblokjes

25 gram

Geraspte belegen kaas

90 gram

Casarecce

25 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)833 kcal
Energie (kJ)3486 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers14 g
Vezels7.6 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Pasta koken
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Halveer de cherrytomaten. Kook de casarecce 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Chorizo en groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de gesneden ui en chorizoblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprikareepjes en cherrytomaten toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus afmaken
3

Voeg de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan en laat smelten. Voeg de casarecce toe en verhit het geheel al roerend 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de overige geraspte kaas over de pasta en schep de avocado-pestodip erbovenop.