Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
40 gram
Avocado-pestodip
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Kruidenroomkaas
125 gram
Rode cherrytomaten
50 gram
Paprikareepjes
40 gram
Chorizoblokjes
25 gram
Geraspte belegen kaas
90 gram
Casarecce
25 gram
Gesneden ui
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Halveer de cherrytomaten. Kook de casarecce 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de gesneden ui en chorizoblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprikareepjes en cherrytomaten toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan en laat smelten. Voeg de casarecce toe en verhit het geheel al roerend 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de overige geraspte kaas over de pasta en schep de avocado-pestodip erbovenop.