Casarecce met romige citroen-basilicumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met romige citroen-basilicumsaus

Casarecce met romige citroen-basilicumsaus

met witte courgette, venkel en zongedroogde tomaten

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Extra groente
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Casarecce

½ stuk(s)

Venkel

5 gram

Vers basilicum

50 gram

Kruidenroomkaas

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)658 kcal
Energie (kJ)2754 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.8 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
2

Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In je box zit meer casarecce dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid af, of kook alles en gebruik de rest in een lunchsalade de volgende dag.

Groenten snijden
3

Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel vervolgens in reepjes.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette en venkel toe en bak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van het basilicum fijn en houd apart tot je de casarecce gaat serveren.

Saus maken
5

Snijd de citroen in parten. Meng in een hoge kom de kruidenroomkaas, de overige basilicum en per persoon: 25 ml kookvocht en het sap van 1 citroenpartje. Mix het tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de casarecce en de basilicumroomsaus door de groenten. Meng de semi-gedroogde tomaten met de achtergebleven olie door de pasta. Verdeel de casarecce met groenten over de borden. Garneer met het fijngesneden basilicum en een citroenpartje.