Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en Parmezaanse kaas

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt de risotto op smaak met Parmezaanse kaas. Deze pittige kaas komt oorspronkelijk uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Er is wel 16 liter nodig om een kilo parmiggiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Noten
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

15 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2816 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan

Instructies

snijd
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de lente-ui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

Kaas
2

Hak de walnoten grof en rasp de Parmigiano Reggiano grof.

Orzo
3

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bak
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de lente-ui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Meng
5

Voeg vervolgens de kastanje-champignons met lente-ui en de helft van de Parmigiano Reggiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige Parmigiano Reggiano.