Paddingtons favoriete Banger & Mash
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddingtons favoriete Banger & Mash

Paddingtons favoriete Banger & Mash

met varkensworst van Brandt & Levie, wortel, appel en uienjus

Gele wortels zijn een oude wortelvariëteit die rijk is aan luteïne en bètacaroteen, wat ze hun zonnige kleur geeft. In tegenstelling tot oranje wortels, die later werden gekweekt, bieden gele wortels een mildere zoetheid.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Gele wortel

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3279 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten44.8 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels14 g
Eiwitten23 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Halveer de ui en snijd in grove halve ringen. Verwijder het klokhuis en van de appel en snijd de appel in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Hak de salie grof. Was de aardappelen en snijd in grove stukken.

Aardappelen koken
2

Verdeel de ui, wortels en appel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om en voeg de salie toe. Voeg de aardappelen toe aan een pan met deksel en zet de aardappelen onder water. Kook 12 - 15 minuten.

Aardappelen stampen
3

Giet de aardappelen af en voeg terug toe aan de pan. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klontje roomboter, de mosterd en een scheutje melk toe stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar, afgedekt, apart tot serveren.

Worst bakken
4

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Jus bereiden
5

Voeg de uienchutney en de bouillon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Haal de pan van het vuur en houd afgedekt warm.

Serveren
6

Serveer de geroosterde groenten met de aardappelpuree. Leg de worst erbovenop en giet de jus eroverheen.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.