Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
20 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
200 gram
Aardappelpartjes
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelparten met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelen dan achterwege of bewaar 1 broodje kip-cheeseburger voor de volgende dag, voor bijvoorbeeld de lunch.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn. Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de kleingesneden tomaat en komkommerblokjes door de dressing.
Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft (zie Tip). Beleg met de plakjes tomaat en komkommer, wat ui en 3 kipgehaktballen per persoon. Bestrooi met de geraspte cheddar.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart, zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.