Kip-enchilada's en pittige nacho's met avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-enchilada's en pittige nacho's met avocadodip

Kip-enchilada's en pittige nacho's met avocadodip

met tomatensalsa, zure room en frisse salade

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

40 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4126 kJ
Energie (kcal)986 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten82.2 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels16.3 g
Eiwitten41.3 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Ovenschaal
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Voeg het kipgehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak het kipgehakt in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap. 

Enchilada's maken
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Rol de tortilla's op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de helft van de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
  • Leg de tortillachips in een tweede ovenschaal, strooi de overige kaas erover en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met de overige ui en 1/2 tl witte baslamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vlak voor serveren de sla en de overige mais toe aan de saladekom en meng met de vinaigrette.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room. 
  • Verdeel de tomatensalsa en avocadodip over de tortillachips en serveer ernaast. 

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.