Chicken Parmigiana met zelfgemaakte frietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chicken Parmigiana met zelfgemaakte frietjes

Chicken Parmigiana met zelfgemaakte frietjes

met tomatensaus en rucolasalade

Today, you'll cook an American classic! Based on melanzane alla Parmigiana, this recipe consists of breaded chicken with tomato sauce and Parmigiano Reggiano.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4006 kJ
Energie (kcal)958 kcal
Vetten49.9 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten82.7 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels12.5 g
Eiwitten38.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Bakpapier
Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier, maar houd ruimte over voor de chicken parmigiana. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tomatensaus maken
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, de passata, de suiker en de helft van de balsamicoazijn toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

 

Kip paneren
3

Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan (zie Tip). Neem een diep bord en voeg de panko toe. Smeer de kipfilet in met 1/2 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.

Tip: Zorg dat de kip overal even dik is, zodat de kip gelijkmatig gaart.

 

Kip bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano (zie Tip). Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus erover. Bedek het geheel met de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano. Zet de ovenschaal naast de frietjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 10 - 12 minuten mee in de oven.

 

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de kaas dan achterwege.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat, rucola en veldsla toe aan een saladekom. Meng de salade vlak voor serveren met de extra vierge olijfolie en de overige balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Leg de chicken parmigiana ernaast en garneer met de overige geraspte Parmigiano Reggiano. Serveer met de salade en de overige mayonaise.