Chili sin carne met cheddar-aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne met cheddar-aardappelen

Chili sin carne met cheddar-aardappelen

met limoen, verse koriander en crème fraîche

Gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Makkelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Half kruimige aardappelen

75 gram

Mix van gesneden wortel en ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Rode peper

95 gram

Rode kidneybonen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Paprikapoeder

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)512 kcal
Energie (kJ)2144 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers15 g
Vezels13 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, giet af, breng op smaak met peper en zout en houd warm in de pan met het deksel erop.

Snijden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de mix van wortel en ui toe en bak 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn. Voeg de knoflook, rode peper en puntpaprika toe en bak 2 minuten.

Mengen
3

Giet de rode kidneybonen af en voeg ze samen met de tomatenblokjes, het paprikapoeder en de Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan. Laat 8 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng flink op smaak met peper en zout. Strooi de geraspte cheddar over de gekookte aardappelen in de pan en dek af met de deksel. Snijd de koriander grof en snijd de limoen in partjes.

Serveren
4

Verdeel de chili over diepe borden. Leg de aardappelen met cheddar ernaast en schep de crème fraîche erbij. Garneer met de koriander en serveer met een partje limoen.