De kruiden die deze chili afmaken zijn gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño. Aan deze chili sin carne ontbreekt dus niks!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Zoete aardappel
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
0.3 tl
Gemalen kaneel
⅓ pak(ken)
Gemengde bonen
70 gram
Mais in blik
25 gram
Geraspte cheddar
25 gram
Geraspte belegen kaas
1 stuk(s)
Bruin meergranen pistolet
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
25 gram
Biologische volle yoghurt
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en tomatenblokjes toe. Voeg per persoon: 50 ml water, 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en een mespuntje kaneel toe. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten of tot de zoete aardappel beetgaar is.
Tip: Kaneel heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de kaneel dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.
Laat de gemengde bonen en de mais uitlekken in een vergiet. Weeg de juiste hoeveelheid af en voeg beide in de laatste 5 minuten toe aan de chili. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Schep de chili over in een ovenschaal. Strooi allebei de kazen over de chili en bak de chili 10 - 12 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is. Bak het bruine broodje de laatste 5 minuten mee in de oven.
Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan de laatste 5 minuutjes aan en gratineer de kaas van de chili. Pas op dat het niet verbrandt!
Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de volle yoghurt met de overige knoflook en de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de chilischotel uit de oven. Verspreid de blokjes pruimtomaat over de chili en garneer met de yoghurtsaus. Verdeel de chili over de borden en garneer met de overige bladpeterselie. Scheur het broodje in stukken om in de saus te dippen.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!