Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼
Tomatenpuree
¼ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
65 gram
Champignons
1.5 stuk(s)
Rode puntpaprika
25 gram
Chorizoblokjes
2.5 gram
Verse bieslook
50 gram
Biologische zure room
25 gram
Spekreepjes
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
150 ml
Zoutarme kippenbouillon
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekblokjes 3 - 4 minuten. Bereid de bouillon. Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten of achten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Snijd de krieltjes ongeveer even groot, dan zijn ze tegelijkertijd gaar.
Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de ui en de spekjes en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en Peruaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in reepjes.
Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de puntpaprika en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of totdat de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.
Hak ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout. Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.
Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en de aardappelen al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?