Christmas Gourmetbox premium 2023 - Fish preparation
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Christmas Gourmetbox premium 2023 - Fish preparation

Christmas Gourmetbox premium 2023 - Fish preparation

4 personen | 7 extra luxe vlees- en vissoorten en 5 bijgerechten

Lekker luxe gourmetten? Van topkwaliteit vlees en vis tot gegrilde groenten met feta en raclettekaas - maak acht feestelijke gerechtjes met de beste verse ingrediënten uit onze Premium Gourmetbox. Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna samen genieten aan de paastafel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Vis
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

2.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2697 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten19.9 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels0.4 g
Eiwitten29.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Grote kom
Steelpan

Instructies

Aardappelblokjes met raclettekaas
1

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen. 

Bakken (aan tafel) 

  • Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten. 
Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
2

Voorbereiden

  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel over twee kommen.
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Voeg aan een kom de verse kruiden, de knoflook en de verse kruiden toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter. 
Nacho's met avocadodip
3

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
  • Serveer de overige cherrytomaten in een kom op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een pannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en gesneden cherrytomaten erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip.
Gegrilde groenten met feta en raclettekaas
4

Voorbereiden 

  • Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
  • Meng in een grote kom 1/2 zakje BBQ rub en 2 el olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons apart in de koelkast.

Bakken (aan tafel)

  • Verhit 1/2 el olijfolie op de gourmet. Bak de courgette en paprika tot ze gaar zijn. Serveer met de feta.
  • Verwarm 1 tl van de in stap 1 gemaakte kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn. Voeg raclettekaas naar smaak toe aan de champignons.
Visduo met Aziatische marinade
5

Voorbereiden

  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm.
  • Meng in een kom met de knoflook, gember, rode peper, zoete Aziatische saus en ketjap.
  • Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de zalm en garnalen op het gourmetstel tot deze gaar zijn. 
Mini-hamburger en kipsaté met saté- en whiskeysaus
6

Satésaus opwarmen

  • Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak het vlees tot deze gaar is.
  • Serveer de kipsatéblokjes met de satésaus.
  • Serveer de hamburgers met de verschillende sausjes: uienchutney, whiskey- en barbecuesaus.
Vleestrio - Rumpsteak, varkenshaas en gekruide varkenswortjes
7

Vlees marineren 

  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en biefstuk met 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Herhaal deze stap met de varkenshaaspuntjes.

Worstjes voorbereiden

  • Snijd de worsten in stukjes van 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
Perencrumble met Griekse yoghurt
8

Voorbereiden 

  • Was of schil de peer. Schil of was de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de blokjes met 1/2 zakje kaneel en de walnootstukjes. Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van het overige deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel) 

  • Vul een gourmetpannetje met het perenmengsel en bak tot de peren gaar zijn.
  • Bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg en bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met 1 lepel Griekse yoghurt.