Christmas Gourmetbox premium 2023 - Grilled veggies
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Christmas Gourmetbox premium 2023 - Grilled veggies

Christmas Gourmetbox premium 2023 - Grilled veggies

4 personen | 7 extra luxe vlees- en vissoorten en 5 bijgerechten

Lekker luxe gourmetten? Van topkwaliteit vlees en vis tot gegrilde groenten met feta en raclettekaas - maak acht feestelijke gerechtjes met de beste verse ingrediënten uit onze Premium Gourmetbox. Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna samen genieten aan de paastafel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

65 gram

Champignons

¼ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Varkenshaaspuntjes

Zelf toevoegen

2.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1818 kJ
Energie (kcal)435 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten8.3 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels4.1 g
Eiwitten19.3 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Grote kom
Steelpan

Instructies

Aardappelblokjes met raclettekaas
1

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen. 

Bakken (aan tafel) 

  • Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten. 
Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
2

Voorbereiden

  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel over twee kommen.
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Voeg aan een kom de verse kruiden, de knoflook en de verse kruiden toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter. 
Nacho's met avocadodip
3

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
  • Serveer de overige cherrytomaten in een kom op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een pannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en gesneden cherrytomaten erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip.
Gegrilde groenten met feta en raclettekaas
4

Voorbereiden 

  • Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
  • Meng in een grote kom 1/2 zakje BBQ rub en 2 el olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons apart in de koelkast.

Bakken (aan tafel)

  • Verhit 1/2 el olijfolie op de gourmet. Bak de courgette en paprika tot ze gaar zijn. Serveer met de feta.
  • Verwarm 1 tl van de in stap 1 gemaakte kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn. Voeg raclettekaas naar smaak toe aan de champignons.
Visduo met Aziatische marinade
5

Voorbereiden

  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm.
  • Meng in een kom met de knoflook, gember, rode peper, zoete Aziatische saus en ketjap.
  • Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de zalm en garnalen op het gourmetstel tot deze gaar zijn. 
Mini-hamburger en kipsaté met saté- en whiskeysaus
6

Satésaus opwarmen

  • Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak het vlees tot deze gaar is.
  • Serveer de kipsatéblokjes met de satésaus.
  • Serveer de hamburgers met de verschillende sausjes: uienchutney, whiskey- en barbecuesaus.
Vleestrio - Rumpsteak, varkenshaas en gekruide varkenswortjes
7

Vlees marineren 

  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en biefstuk met 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Herhaal deze stap met de varkenshaaspuntjes.

Worstjes voorbereiden

  • Snijd de worsten in stukjes van 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
Perencrumble met Griekse yoghurt
8

Voorbereiden 

  • Was of schil de peer. Schil of was de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de blokjes met 1/2 zakje kaneel en de walnootstukjes. Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van het overige deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel) 

  • Vul een gourmetpannetje met het perenmengsel en bak tot de peren gaar zijn.
  • Bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg en bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met 1 lepel Griekse yoghurt.