Entrecote met cranberry-kalfsjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Entrecote met cranberry-kalfsjus

Entrecote met cranberry-kalfsjus

met aardappelgratin, spruiten, spekreepjes en pecannoten

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Allergenen :
Selderij
Pecannoten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Entrecote

30 gram

Kalfsjus

(Bevat Selderij)

40 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Pastinaak

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Wortelschijfjes

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Spruiten

(Bevat Selderij)

190 gram

Aardappelgratin

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

45 gram

[Plantaardige] roomboter

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5129 kJ
Energie (kcal)1226 kcal
Vetten74.6 g
waarvan verzadigd37.7 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers38.5 g
Vezels18.5 g
Eiwitten55.3 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Grote pan
Large Frying Pan

Instructies

Aardappelgratin maken
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de pastinaak in staafjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het plastic van het bakje en bak de aardappelgratin 20 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt.
Entrecote bakken
2
  • Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Braad de entrecote 2 - 3 minuten per kant aan en leg vervolgens in een ovenschaal. 
  • Strooi de helft van de verse rozemarijn eroverheen en bak de entrecote in de oven (zie hieronder voor de exacte baktijd).
  • Dek de entrecote daarna af met aluminiumfolie en laat rusten tot serveren.

150 g: 4 - 5 minuten
300 g: 6 - 8 minuten
450 g: 9 - 12 minuten
600 g: 10 - 13 minuten

Groenten koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pastinaak, spruiten en wortelschijfjes, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet af en bewaar apart.
  • Verhit opnieuw 1/3 van de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spruiten, wortelschijfjes, knoflook, pastinaak, tijm, gedroogde rozemarijn en de helft van de honing 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Jus maken
4
  • Verhit dezelfde pan van de entrecote op middelhoog vuur. Bak de sjalot en de overige verse rozemarijn 2 - 3 minuten. Blus af met de balsamicoazijn.
  • Voeg de cranberrychutney, de kalfsjus en de aangegeven hoeveelheid water toe. Meng goed, laat 2 minuten zachtjes inkoken en zet het vuur uit.
  • Roer kort voor het serveren de overige roomboter erdoor.
  • Haal de rozemarijn uit de jus en breng op smaak met peper en zout.
Spekreepjes bakken
5
  • Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de pecannoten en de overige honing toe en bak nog 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. 
Serveren
6
  • Leg de spekreepjes en pecannoten bovenop de groenten.
  • Garneer de aardappelgratin met de peterselie.
  • Snijd de entrecote, tegen de draad in, in plakken. Leg op een serveerschaal en garneer met de rozemarijn. 
  • Serveer de cranberry-kalfsjus ernaast.