Romige aardappel-preisoep met gruyèrecrostini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardappel-preisoep met gruyèrecrostini

Romige aardappel-preisoep met gruyèrecrostini

met kruidenolie en geroosterde pompoenpitten

MISE EN PLACE

De dag ervoor:

  • Maak de soep en warm kort voor het serveren opnieuw op

Eerder op de dag:

  • Bak de crostini's
  • Maak de kruidenolie
  • Rooster de pompoenpitten
Labels:
Veggie
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4496 kJ
Energie (kcal)1075 kcal
Vetten86 g
waarvan verzadigd36.8 g
Koolhydraten51.5 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels14.4 g
Eiwitten20 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Staafmixer of blender

Instructies

Voorbereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Pel en plet de knoflook. Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit de roomboter in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en prei 5 - 6 minuten.

Crostini's maken
2
  • Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe aan een soeppan. Voeg de mosterd, bouillon en room toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 7 - 8 minuten zachtjes.
  • Snijd het brood in plakken en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
  • Beleg met 3/4 van de gruyère en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Toppings voorbereiden
3
  • Snijd de kruiden fijn en houd 1/3 van de bieslook apart voor de garnering.
  • Meng in een kleine kom de overige kruiden met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de kruidenolie, de geroosterde pompoenpitten en de overige gruyère.
  • Serveer met de crostini's en garneer met de overige bieslook.