Conchiglie uit de oven met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie uit de oven met mozzarella

Conchiglie uit de oven met mozzarella

met Midden-Oosterse kruiden en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Passata

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.05 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2900 kJ
Vetten22.9 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten86.8 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels8.7 g
Eiwitten31.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken en koken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de tomaat in blokjes.
Ovenschaal vullen
3
  • Meng de tomatenblokjes en de passata door de smaakmakers in de hapjespan. Verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes erop. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en besprenkel met de smokey tomatenketchup.
  • Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten.
Serveren
4
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum.