Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

met courgette, basilicumcrème en rucolasalade

In dit recept maak je zelf platbrood! Je maakt het deeg met slechts 3 ingrediënten, namelijk bloem, yoghurt en bakpoeder. Omdat er geen gist gebruikt wordt, hoeft het deeg niet te rijzen en zet je snel en eenvoudig je eigen platbrood op tafel!

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

7 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2265 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten51.8 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels6.2 g
Eiwitten18.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Weeg de bloem en de yoghurt af. Voeg de bloem, yoghurt en per persoon: 1 1/2 tl bakpoeder en 1/2 tl zout toe.
  • Kneed tot een glad, elastisch deeg. Het deeg hoort nog steeds een beetje plakkerig te zijn, maar voeg eventueel wat extra bloem toe.
  • Verdeel het deeg in twee stukken per persoon. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol elk stuk deeg zo plat mogelijk uit.
Platbrood bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, 1 platbrood 1 - 2 minuten per kant.
  • Leg het platbrood op een bakplaat met bakpapier.
  • Herhaal met het overige deeg. Voeg eventueel extra olie toe. Zet de bakplaat apart. 
Groenten snijden
3
  • Snijd de courgette in dunne plakjes.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen. Snipper de overige ui fijn (zie Tip).
  • Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat en de gesnipperde ui toe aan een saladekom en bewaar apart. 

Tip: De gesnipperde ui gaat rauw in de salade. Houd je niet van rauwe ui? Snijd dan de hele ui in ringen en bak mee met de courgette.

Groenten bakken
4
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, de overige ui en de helft van de oregano 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Platbrood bakken
5
  • Besmeer elk platbrood met 2 el passata en strooi de overige oregano erover.
  • Breng op smaak met peper en zout en beleg met de ui en courgette.
  • Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de helft van de basilicumcrème. Bak de platbroden 4 - 6 minuten in de oven.
Serveren
6
  • Voeg de sla, de witte balsamicoazijn en de overige basilicumcrème toe aan de saladekom.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Snijd de platbroden in stukken en serveer met de salade.