Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 gram

Gemberpuree

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Vers citroengras

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

90 ml

Kokosmelk

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

1.25 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3238 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels6.9 g
Eiwitten22.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Ris de korianderblaadjes van de takjes en bewaar de blaadjes apart. Rasp de schil van de limoen en snijd in zes partjes. Pel 2/3 van de knoflook en hou de overige knoflook apart. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes loskomen. Laat de zaadjes er eventueel uit vallen. Snijd de rode peper grof. Snij de puntpaprika in dunne reepjes en snipper de sjalot grof. Snij de courgette in halve plakken.

Currypasta maken
2

Voeg het kerriepoeder, de gemberpuree, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak), sjalot, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak),  koriandertakjes, gepelde knoflook, suiker en de helft van de puntpaprika toe aan een hoge kom. Voeg per persoon: 1/2 tl limoenschil en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng met een staafmixer tot een currypasta.

Rijst koken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en zet opzij. Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn. Snijd de overige knoflook in dunne plakjes. Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen.

Garnalen bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 2 - 3 minuten, haal ze vervolgens uit de pan en houd apart. Verhit nog 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak het citroengras, de courgette en de overige puntpaprika 3 - 4 minuten.

Curry maken
5

Voeg de currypasta toe en bak 1 - 2 minuten. Blus af met de kokosmelk en dek de pan af. Laat 4 - 5 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Roer de kokosrasp erdoor en bak nog 2 minuten.

Serveren
6

Haal het citroengras uit de curry. Verdeel de rijst over diepe borden en garneer met de curry en de garnalen. Garneer met de knoflook-kokostopping en de korianderblaadjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?