Dat courgette een groente is waarmee je alle kanten op kunt, bewijst dit gerecht. Behalve dat je een soep maakt van de courgette, schaaf je er ook linten van, waarmee je het gerecht garneert. De pompoenpitten en de gegratineerde speltbaguette zorgen voor de crunch in dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
½ stuk(s)
Kleine speltbaguette
(Bevat Gluten)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de overige courgette in blokjes.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur.
Snijd ondertussen de speltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met een halve gegratineerde speltbaguette per persoon.