In dit gerecht steelt de courgette de show. Door zijn milde, licht zoete smaak is de courgette een van de veelzijdigste groenten. In deze soep zorgt hij voor een frisse noot. Door de linten te grillen krijgen ze een intensere smaak - de perfecte garnering voor deze maaltijdsoep.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
½ stuk(s)
Kleine speltbaguette
(Bevat Gluten)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¾
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen (melody) en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de overige courgette in blokjes.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten.
Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe. Bewaar het overige water om de soep later eventueel te verdunnen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.
Snijd ondertussen de speltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met een halve gegratineerde speltbaguette per persoon.