Courgette-preisoep met spekjes en chipolata als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette-preisoep met spekjes en chipolata als extra

Courgette-preisoep met spekjes en chipolata als extra

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Eieren, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Runderchipolataworstje

50 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Spekblokjes

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4642 kJ
Energie (kcal)1110 kcal
Vetten76 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers7 g
Vezels9 g
Eiwitten53 g
Zout7 g

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Bruschetta's bereiden
3

Snijd ondertussen de helft van het bierbostelbroodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chipolataworstjes toe en bak 7 - 10 minuten.

Croutons maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in 6 – 7 minuten bruin. Voeg eventueel wat extra olie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep. Halveer de chipolataworstjes in de lengte en leg op de pesto-bruschetta's.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de zure room, de croutons, spekjes en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.