Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
5 gram
Vers basilicum
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 - 7 minuten op middelhoog vuur
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de room door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.
Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella).
Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?
Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.
Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.