Spaghetti met romige pestosaus en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met romige pestosaus en courgette

Spaghetti met romige pestosaus en courgette

met mini-romatomaten en walnoot-basilicumtopping

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Mini-romatomaten

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.2 g
Eiwitten26 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de tomaten.
Groenten bakken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten verder. 
Topping maken
3
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de pesto en de helft van de belegen kaas. 
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Meng in een andere kleine kom een topping van het basilicum, de walnootstukjes en de overige belegen kaas. Bewaar ter garnering. 
Serveren
4
  • Voeg de pasta, het roomkaasmengsel en de zwarte balsamicoazijn toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de walnoot-basilicumtopping.

Weetje: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.