Halloumi is een kaassoort die je vanwege zijn stevige structuur goed kunt verhitten. In dit vegetarische couscousgerecht ga je de kaas grillen, waardoor hij een lekker krokant korstje krijgt. Door de paprika te bakken wordt hij lekker zoet. De koriander en limoen vormen een frisse tegenhanger.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode paprika
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
10 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
10 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Limoen
60 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
¾ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers of snijd de knoflook fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm. Snijd de paprika in reepjes.
Meng in een saladekom de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflook olie.
Meng de koriander door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen..