Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
25 gram
Geraspte gruyère DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
⅕ stuk(s)
Knolselderij
(Bevat Selderij)
½ el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
150 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de peterselie fijn.
Voeg de kookroom, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de orzo in 10 - 12 minuten droog op laag vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderij en ui, afgedekt, 7 - 9 minuten.
Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.
Voeg de knoflook toe aan de koekenpan met knolselderij en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de knolselderij gaar en goudbruin is. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.
Meng de knolselderij, de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo (zie Tip). Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de hazelnoten en bladpeterselie en serveer.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.