topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardpeersoep

Romige aardpeersoep

met truffelolie, hazelnoten en geroosterde ciabatta

Speciaal ingrediënt in je box! De aardpeer - ook wel topinamboer genoemd - is er weer. Deze seizoensgebonden knol heeft een zoete, nootachtige smaak.

Labels:
Veggie
Seizoensingrediënt
Allergenen :
Hazelnoten
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Aardpeer

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

5 gram

Tuinkers

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Witte balsamicoazijn

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4116 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten109.5 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels23.1 g
Eiwitten20.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en 3/4 van de aardpeer. Snijd vervolgens in blokjes van 2 cm. Houd de overige aardpeer apart. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Soep maken
2

Verhit de roomboter in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de knoflook en de aardpeer- en aardappelblokjes toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten.

Brood bakken
3

Snijd het brood in dunne plakken (zie Tip). Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 7 minuten in de oven.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van het brood. Het overige brood kun je op een ander moment opeten.

Aardpeer bakken
4

Was de overige aardpeer grondig en snijd in zeer dunne plakjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, als de olie goed heet is, de aardpeerplakjes 4 - 6 minuten. Leg de aardpeerplakjes op een bord met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verwijder eventueel achtergebleven olie uit de pan.

Soep afmaken
5

Hak de hazelnoten grof. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Haal de soep van het vuur en voeg de room toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg een scheutje water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de soep in kommen of diepe borden. Garneer de soep met de gebakken aardpeer en de hazelnoten. Garneer met de tuinkers en besprenkel met de truffelolie. Serveer het geroosterde brood ernaast.