Curry-maaltijdsoep met kip en aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-maaltijdsoep met kip en aardappel

Curry-maaltijdsoep met kip en aardappel

met paksoi en wortel

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Sjalot

½ zakje(s)

Groene currykruiden

¼ stuk(s)

Vers citroengras

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Aardappelen

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2770 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten47.8 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels10.4 g
Eiwitten25.8 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 200 ml water met 1/4 kippenbouillonblokje.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, currykruiden, aardappelpartjes en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de citroengrasstengel breekt hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door (zie Tip 1 en 2).
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een scheutje vissaus.

Tip 1: Vissaus kan erg overheersend zijn, voeg daarom niet teveel toe en proef de soep voordat je meer toevoegt.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.