Curry met kip en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

Met couscous, munt en amandelen

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan en kunt dus extra lang genieten van een zwoele zomeravond.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijstukjes

60 ml

Kokosmelk

30 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 el

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

110 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 – 4 minuten.

Curry maken
2

• Voeg per persoon 60 ml kokosmelk en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. • Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous wellen
3

• Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. • Laat afgedekt, 10 minuten staan, roer los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof. • Hak de gezouten amandelen grof.

Serveren
4

• Verdeel de couscous over de borden. • Schep de curry over de couscous. • Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. • Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.