Double protein - Kipfilet in mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Kipfilet in mosterdroomsaus

Double protein - Kipfilet in mosterdroomsaus

Met gebakken aardappelen en broccoli

USP: je maakt zelf een heerlijke mosterdsaus met slagroom, en verse rozemarijn.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

65 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

2 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Broccoli

75 ml

Slagroom

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3034 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten39.5 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels16.2 g
Eiwitten61.2 g
Zout1.6 g

Instructies

1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van een halve centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

2

Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 

3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten. 

4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 - 12 minuten stoven.

5

Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, witte wijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder gaar kan worden.  

6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterdroomsaus.