Double protein (NL) - Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein (NL) - Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst

Double protein (NL) - Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst

Met ham, omelet en pittige zoetzure komkommer

Het geheim van goede gebakken rijst is dat de rijst niet te nat moet zijn wanneer je deze bakt. De rijst kleeft dan aan elkaar en het resultaat is een plakkerige massa. Lees voor het koken onze tip op de achterkant om dit te voorkomen. De friszure komkommer vormt een smakelijke balans met het hartige van de varkenshaas.

Allergenen :
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

150 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Prei

4 stuk(s)

Ei

⅔ plak(ken)

Achterham

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Olijfolie

1.5 tl

Wittewijnazijn

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3471 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten97.8 g
waarvan suikers34.6 g
Vezels5.4 g
Eiwitten14 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Marineren
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkensreepjes met de knoflook, de ketjap, 2 tl suiker per persoon en 1 el olijfolie per persoon. Laat minimaal 15 minuten marineren. Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat volgens de TIP droogstomen en afkoelen.

Snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

Prei en ei bakken
3

Snijd ondertussen de prei in de lengte in vieren en vervolgens klein. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de prei 10 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm.

Rijst bakken
4

Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met prei naar middelhoog, schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de ham en de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Varkensreepjes bakken
5

Bak ondertussen de gemarineerde varkensreepjes 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkensreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.