Double protein (NL) - Kapsalon met kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein (NL) - Kapsalon met kipgyros

Double protein (NL) - Kapsalon met kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

220 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Karnemelk

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2545 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten49.4 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels10.9 g
Eiwitten8.7 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd of

knip de bieslook fijn.

Dressing en mayo maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of enkel mayonaise. De dressing kan dan wel wat dikker of dunner worden, maar de smaak past wel goed bij het gerecht.

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio & ijbergsla en de cherrytomaten met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie TIP).

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.