Double protein - Stamppot met dubbele portie kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Stamppot met dubbele portie kipgehaktballetjes

Double protein - Stamppot met dubbele portie kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

150 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)755 kcal
Energie (kJ)3161 kJ
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels20.5 g
Eiwitten46.9 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm dik. Kook de aardappelen samen met de wortel in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Snijbonen koken
2

Zet de snijbonen net onder water in een pan met deksel en beng afgedekt aan de kook. Kook de snijbonen 8 - 10 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud water, zodat de snijbonen niet verder garen. Het is niet erg als de snijbonen afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

Tip: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe. Verlaag het vuur en laat het geheel nog 4 - 5 minuten, afgedekt, sudderen tot de uien zacht zijn.

Uienjus maken
4

Voeg de uienchutney en 4 el water per persoon toe aan de koekenpan. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en verwarm 3 minuten.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen en wortel grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg de kipgehaktballetjes erop en schenk de uienjus erover.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de ruim ruim 250 gram groente per portie al bijna 50% van de ADH vezels bevat? Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.