USP: avg weer beetje lente achtig met veldsla door de puree. Met zelfgemaakte mosterdsaus, dus je moet wel mosterd in huis hebben. Cherrytomaten (geel) maken het friszoet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Sjalot
250 gram
Rode cherrytomaten
2 stuk(s)
Varkenshaasmedaillon
40 gram
Veldsla
¾ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1
[Plantaardige] melk
½ tl
Wittewijnazijn
2.5 tl
Mosterd
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit 0.75 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten. Schep 2 tl mosterd per persoon en de wittewijnazijn erbij en roer door tot er een egale saus ontstaat. (tip) Breng op smaak met peper en zout.
Dep de varkensmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensmedaillons 3 - 4 minuten per kant (let op, ze zijn snel gaar!).Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.
Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de overige mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de helft van de veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.