Flammkuchen ziet er Italiaans uit, klinkt Duits, maar weet jij waar het oorspronkelijk vandaan komt? (Het juiste antwoord is: Frankrijk)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Passata
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
30 gram
Rucola en veldsla
2.5 gram
Vers basilicum
20 gram
Leccino-olijven
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¾ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.
Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Voeg de rode ui en de helft van de paprikareepjes toe en bak 2 minuten mee. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, rode ui, paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.
Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, overige paprika, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.
Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Garneer de flammkuchen met de olijven en serveer de salade ernaast.