Double veggie - Hartige taart met feta en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

met een extra portie salade, rode cherrytomaten en olijven

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

125 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Radicchio en romaine

15 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1032 kcal
Energie (kJ)4318 kJ
Vetten74.9 g
waarvan verzadigd38.4 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels8.5 g
Eiwitten22.4 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Koekenpan
Vergiet
Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.

Champignons bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken.

Mengen
3

Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel de feta erboven en meng goed.

Taart bakken
4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe (zie Tip). Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een kleine ovenschaal, zodat je hartige taart niet te dun wordt.

Salade mengen
5

Snijd de komkommer en de rode puntpaprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Roer de groenten door de dressing. Meng net voor serveren ook de gemengde sla door de dressing en garneer met de olijven.

Serveren
6

Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.

Tip: Per portie bevat deze hartige taart wel 300 gram groente! Daarnaast zorgt de paprika voor vitamine C, de feta voor calcium en het ei voor een goede hoeveelheid vitamine D en B12.