Double veggie - Noedels met kipgehakt en Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Double veggie - Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met sugarsnaps en taugé als extra

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

110 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

50 gram

Sugarsnaps

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

25 gram

Taugé

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)420 kcal
Energie (kJ)1755 kJ
Vetten11.4 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels5.7 g
Eiwitten14.5 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snijd de courgette in dunne halve plakken.
  • Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip).

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, rode peper, courgette en paprika toe en bak 4 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sugarsnaps, zoete Aziatische saus, gember en de sojasaus toe (zie Tip), meng goed en bak nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.

Mengen
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groenten, de taugé en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.