Double veggie - Platbroodpizza met groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Platbroodpizza met groene pesto

Double veggie - Platbroodpizza met groene pesto

met extra portie tomaat-komkommersalade en olijven

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Je belegt deze platbroodpizza's met ingrediënten die van zichzelf veel smaak hebben, zoals groene pesto. De buffelmozzarella is heerlijk romig. Scheur de mozzarella klein zodat je het goed over de pizza kunt verdelen en optimaal kunt genieten van deze lekkere kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Libanees platbrood

50 gram

Pesto genovese

0.48 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

15 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)431 kcal
Energie (kJ)1804 kJ
Vetten35.6 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels5.7 g
Eiwitten15.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snipper de sjalot. 
  • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Tip: Wist je dat champignons schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in champignons veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen. Een vitamine die voor vegetariërs en vooral veganisten extra aandacht vereist.

Beleggen
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. 
  • Verdeel de champignons erover en scheur de buffelmozzarella klein boven de platbroden. 
Platbroodpizza's bakken
3
  • Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. 
  • Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Snijd de komkommer en pruimtomaat in blokjes en halveer de olijven.
  • Meng de gemengde salade, komkommer, pruimtomaat en olijven in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.
  • Serveer de salade erbij.