Double veggie - Portobello met geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Portobello met geitenkaas en walnoten

Double veggie - Portobello met geitenkaas en walnoten

met gebakken aardappeltjes en cherrytomaten

Labels:
Veggie
Allergenen :
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Gele paprika

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Portobello

75 gram

Verse geitenkaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2119 kJ
Energie (kcal)507 kcal
Vetten19.2 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten67.6 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels15.2 g
Eiwitten12.1 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de paprika in grove stukken.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Cherrytomaten en walnoten meebakken
5

Verdeel ondertussen de cherrytomaten en de paprika in een ovenschaal, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten en de paprika de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes in de laatste 5 minuten van de baktijd over de bakplaat met portobello.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.