Double veggie - Spaghetti met warmgerookte zalm en venkel als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Spaghetti met warmgerookte zalm en venkel als extra

Double veggie - Spaghetti met warmgerookte zalm en venkel als extra

met dubbele portie oventomaten en verse bieslook

Wist je dat het vlees van de zalm roze is door een stof die de vis opneemt uit zijn voedsel? Het zijn natuurlijke pigmenten die ook verantwoordelijk zijn voor de kleur van bijvoorbeeld tomaten, herfstbladeren en flamingo’s. Zalm kun je koud of warm roken. Door de zalm warm te roken, wordt de vis als het ware gebakken in de rookoven en met de rook geconserveerd

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

2 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme visbouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1285 kJ
Energie (kcal)307 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten22.8 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels13.6 g
Eiwitten5.5 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Snijden en koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Bereid de bouillon. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Koken en bakken
2

Verhit ondertussen 1 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, ui en venkel 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei, ui en venkel, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven (zie TIP).

Tip: Is alle bouillon verdampt binnen de tijd? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Tomaat snijden en roosteren
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus maken
4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei, ui en venkel, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.

Mengen
5

Roer de spaghetti en de warmgerookte zalm door de roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.