Je gebruikt maar liefst drie soorten tomaat in deze soep. Samen met het paprikapoeder en flink veel knoflook zorgt dit voor een diepe, complexe smaak. Geen maaltijdsoep is compleet zonder iets krokants - met de kaascroutons maak je het gerecht helemaal af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
30 gram
Zongedroogde tomaten
¼ tl
Paprikapoeder
125 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
1.25 el
Honing
naar smaak
Peper en zout
• Kook 250 ml water per persoon. • Snijd de knoflook grof. Snijd de tomaten in blokjes. De cherrytomaten mogen heel blijven. • Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.
• Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, het paprikapoeder en alle soorten tomaat 2 minuten op hoog vuur. • Schenk het kokende water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 – 12 minuten.
• Snijd ondertussen de bruine ciabatta in blokjes van 1 cm. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ciabatta in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep om.
• Voeg de honing, peper en zout toe en pureer de tomaten glad met een staafmixer. • Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer de soep met de zure room. • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.