Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Zoete aardappel
100 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Bosui
150 gram
Gesneden snijbonen
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
2 stuk(s)
Duitse biefstuk
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)
400 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en houd het wit van 1 bosui per persoon apart.
Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het apart gehouden wit van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk samen met de overige bosui in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer als je niet van rood vlees houdt.
Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.
Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de gebakken bosui en pompoenpitten. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.