Duitse biefstuk met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met champignons

Duitse biefstuk met champignons

met aardappelen en frisse salade

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Mesclun

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2255 kJ
Energie (kcal)539 kcal
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels8.4 g
Eiwitten28.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  • Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn 8 - 10 minuten op middelhoog vuur knapperig (zie Tip). 

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen, gebruik dan 2 koekenpannen.

Bak de champignons en Duitse biefstuk
2
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de Duitse biefstuk voorzichtig in de koekenpan en bak 3 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 

 

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomaat en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden.
  • Leg op ieder bord 1 Duitse biefstuk.
  • Serveer met de salade.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.