Duitse biefstuk met geroosterde broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

Duitse biefstuk met geroosterde broccoli

met aardappelpuree en cranberryjus

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

250 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Cranberrychutney

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

75 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

5 ml

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2786 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.7 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Was of schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet vervolgens de broccoli af en bewaar het kookvocht. Meng de gekookte broccoli in een kom met de olijfolie, de knoflook, peper en zout.

Aardappelen koken
2

Zet de aardappelen onder water in dezelfde pan van de broccoli en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel. Verdeel ondertussen de broccoli over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven, of tot de broccoli bruin kleurt. Schep af en toe om.

Jus maken
3

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Verlaag het vuur naar middellaag, roer goed door en laat 5 - 6 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

Vlees bakken
4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Tip: Voeg eventueel het bakvet van het vlees toe aan de cranberryjus voor meer smaak.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree en de geroosterde broccoli over de borden en leg de Duitse biefstuk ernaast. Serveer met de cranberryjus en garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.

Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram broccoli per portie. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?