Duo chocolate chip cookies
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duo chocolate chip cookies

Duo chocolate chip cookies

met melk- en witte chocolade (+/- 20 stuks)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Ga deze week voor een Amerikaanse klassieker - echte chocolate chip cookies, maar dan met 2 soorten chocoladechips!

Allergenen :
Eieren
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

270 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe, Gluten)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Melk (inclusief lactose))

120 gram

Rietsuiker

180 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

8 el

Suiker

0.02 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)2130 kcal
Energie (kJ)8910 kJ
Vetten113.95 g
waarvan verzadigd70.3 g
Koolhydraten249.56 g
waarvan suikers153.8 g
Vezels6.59 g
Eiwitten27.86 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Kom
Vershoudfolie
Mixer
Mixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Kluts het ei in een kleine kom.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout met alle chocoladedruppels.
Deeg maken
2
  • Voeg de roomboter en de twee soorten suiker toe aan een kom en klop met een (elektrische) mixer in ongeveer 5 minuten tot een romig geheel.
  • Voeg het mengsel en het geklutste ei toe aan de kom met bloem en roer goed door met een lepel. Kneed daarna met je handen tot er een gelijkmatige massa ontstaat (zie Tip).
  • Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine met deeghaak.

Koekjes vormen
3
  • Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (elektrisch).
  • Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukken en rol met je handen tot bolletjes van 3 cm dik.
  • Leg de bolletjes deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Leg de rijen om en om op de bakplaat zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes is (zie Tip).

Tip: Past niet al het deeg op één bakplaat? Bak de koekjes dan in meerdere rondes of gebruik meerdere bakplaten.

Bakken
4
  • Bak de koekjes 12 - 15 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat minimaal 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik (zie Tip).

Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze dan 5 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden zodat ze weer lekker knapperig worden.