Een gezellig avondje Mezze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Een gezellig avondje Mezze

Een gezellig avondje Mezze

met kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade en tahin-broccoli

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

1.5 tl

Sumak

9.9 gram

Harissa

250 gram

Regenboogkrieltjes

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

100 gram

Broccolini

35 gram

Tahin

10 gram

Verse basilicum en munt

10 gram

Pistachenoten

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)991 kcal
Energie (kJ)4146 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.2 g
Eiwitten46 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de regenboogkrieltjes. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd de helft van de rode ui in parten en snipper de andere helft heel fijn.

Krieltjes bereiden
2

Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten in de pan. Leg de gekonfijte kippendij in een ovenschaal. Giet de krieltjes af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken en meng daarna in een grote kom met 1 el olijfolie per persoon, de uien parten en de harissa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak samen met de gekonfijte kippendij 20 - 25 minuten in de oven.

Tomatensalade maken
3

Halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de cherrytomaten, het basilicum, de helft van de gesnipperde ui en de sumak met de dressing. Zet opzij en schep af en toe om.

Broccolini bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de broccolini samen met de overige gesnipperde ui 4 minuten aan. Voeg 2 el water per persoon toe, dek af met het deksel en bak nog 5 minuten. Snijd ondertussen de munt fijn en hak de pistachenoten grof. Meng de tahin in een kleine kom met per persoon: 1 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn.

Broccolini afmaken
5

Schep de broccolini in een mooie schaal, breng op smaak met peper en zout en verdeel de tahini-dressing erover. Garneer met de munt en de pistachenoten.

Serveren
6

Verbrokkel de witte kaas en verdeel over de krieltjes. Serveer de gekonfijte kippendij, harissakrieltjes met ui en witte kaas, tomatensalade en broccolini op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.