Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
1.5 tl
Sumak
9.9 gram
Harissa
250 gram
Regenboogkrieltjes
1 stuk(s)
Ui
150 gram
Gekleurde cherrytomaten
100 gram
Broccolini
35 gram
Tahin
10 gram
Verse basilicum en munt
10 gram
Pistachenoten
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 tl
Wittewijnazijn
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de regenboogkrieltjes. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd de helft van de rode ui in parten en snipper de andere helft heel fijn.
Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten in de pan. Leg de gekonfijte kippendij in een ovenschaal. Giet de krieltjes af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken en meng daarna in een grote kom met 1 el olijfolie per persoon, de uien parten en de harissa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak samen met de gekonfijte kippendij 20 - 25 minuten in de oven.
Halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de cherrytomaten, het basilicum, de helft van de gesnipperde ui en de sumak met de dressing. Zet opzij en schep af en toe om.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de broccolini samen met de overige gesnipperde ui 4 minuten aan. Voeg 2 el water per persoon toe, dek af met het deksel en bak nog 5 minuten. Snijd ondertussen de munt fijn en hak de pistachenoten grof. Meng de tahin in een kleine kom met per persoon: 1 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn.
Schep de broccolini in een mooie schaal, breng op smaak met peper en zout en verdeel de tahini-dressing erover. Garneer met de munt en de pistachenoten.
Verbrokkel de witte kaas en verdeel over de krieltjes. Serveer de gekonfijte kippendij, harissakrieltjes met ui en witte kaas, tomatensalade en broccolini op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.