topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en geraspte kaas

Wist je dat pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten?

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

180 gram

Broccoli

25 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)897 kcal
Energie (kJ)3751 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers7 g
Vezels6.4 g
Eiwitten47 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.

Saus maken
2

Voeg de kippenbouillon, slagroom, penne en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of tot de pasta gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: 1. Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram penne en 50 ml slagroom per persoon. De overige penne kun je een andere dag gebruiken in een pastasalade en de slagroom kan in een soep. 2. Kookt de pasta snel droog? Voeg dan wat extra water toe tijdens het koken.

Mengen
3

Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip toe aan de pan en roer door.

Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

Serveren
4

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.