Eggs Florentine met spinazie en Grana Padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eggs Florentine met spinazie en Grana Padano

Eggs Florentine met spinazie en Grana Padano

2 porties | op briochebrood met hollandaisesaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Citroen

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2948 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten43.1 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels6.8 g
Eiwitten30 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

1

Deze stap beschrijft een simpele manier om de eieren te bereiden. Als je liever gepocheerde eieren eet, volg dan de instructies uit stap 2.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook, afgedekt, 6 - 8 minuten (zie Tip).
  • Pel, zodra ze klaar zijn, de eieren en halveer ze. Ga verder met stap 3.

Tip: kook de eieren 6 minuten als je liever een zachtgekookt ei hebt, of 10 minuten voor hardgekookt.

2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan. Voeg, zodra het water kookt, de azijn toe.
  • Gebruik een garde om het water in rondjes te laten draaien. Breek voorzichtig het ei open in het ronddraaiende water, zet het vuur zacht en kook totdat het eigeel gaar is; dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Haal het ei uit de pan met een schuimspaan en leg het ei op een bord met keukenpapier zodat het extra water kan worden opgenomen. Herhaal dit voor elk ei.

Tip: met deze methode krijg je zachte eidooiers. Je kunt ze ook een minuut langer koken als dat je voorkeur heeft.

3
  • Bak het briochebrood 3 - 4 minuten in  de oven.
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd in 6 partjes.
  • Voeg de knoflook en spinazie toe aan de pan, in delen indien nodig. Bak de spinazie en roer 1 minuut door tot het begint te slinken. Voeg het sap van 2 citroenpartjes toe en draai het vuur uit. Voeg een snuf peper en zout toe.
  • Verhit de Hollandaisesaus in een kleine steelpan 1 - 2 minuten.
4
  • Snijd de briochebroodjes open en beleg met de spinazie.
  • Leg de eieren er voorzichtig bovenop, breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de Hollandaisesaus.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken en citroenrasp naar smaak. Serveer met de overige citroenpartjes ernaast.