In dit recept combineer je de Mexicaanse keuken met de Italiaanse keuken door de enchilada's te vullen met Italiaanse groenten en passata.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Gluten)
100 gram
Italiaanse groentemix
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
7.5 ml
Basilicumcrème
½ el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt en 1/2 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.
Voeg de passata en Italiaanse groentenmix toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Beleg de tortilla's met de saus. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola met de dressing.
Verdeel de enchilada's over de borden en druppel de basilicumcrème eroverheen. Serveer de enchillada's met de rucola.